_DSC0960.jpg
_DSC0963.jpg

BORIS PRESS - Publisher

Contact: info@lindabergman.se

 

 

Instagram: @boris.press

Facebook: @boris.press.publisher


Indigo/Keloid by Björn Bengtsson (Boris Press, 2018).


Bokrelease av Indigo/Keloid på Rönnells Antikvariat 26:e oktober 2018 kl. 16.00-17.30. 


Björn Bengtsson är utbildad på Kungliga Konsthögskolan och på Tsukuba University i Japan. Indigo/Keloid är Björn Bengtssons första bok i något som är tänkt att bli en trilogi. Boken är utgiven på förlaget Boris Press, vilket drivs av Linda Bergman som är konstnär, curator och skribent samt också chefredaktör för VERK tidskrift. 
Annika Thörn Legzdins som är ordförande i Fotoförfattarna, konstnär och gallerist kommer samtala med Björn Bengtsson om boken klockan 16.30 under releasen. 


Varmt välkomna!


VÄLSTÅND - Björn Dawidsson (DAWID), Boris Press (2018). You can buy the book at Konst-ig (Stockholm), Link Image Art Edition (Stockholm), Galleri Kontrast (Stockholm), Göteborgs konstmuseum and Hasselblad Center (Gothenburg), Kirkegaards Antikvariat (Copenhagen) Söderbokhandeln (Stockholm), Rönnells Antikvariat (Stockholm), Neva Books (Rimforsa), Söderköpings Antikvariat & Bokhandel (Söderköping) and at Stockholms Fotoantikvariat.


BOOK RELEASE AT HASSELBLAD CENTER

Welcome to the book release of three new photo books:
 
Anna Nordquist Andersson, Black Chamber
Tina Carlsson, Ellerine sağlık
DAWID (Björn Dawidsson), Välstånd
 
Matilda Plöjel, Sailor Press
Linda Bergman, Boris Press
 
Moderator: Niclas Östlind
 
Time: March 14, 18:00-20: 00
Location: Hasselblad Center, Gothenburg

 


VälstånBorisPress1.jpg

VÄLSTÅND - Björn Dawidsson (DAWID)

146 illustrationer

30 dikter

9 citat

Soft cover

210 mm x 280 mm

Grafisk form: Björn Dawidsson (DAWID)

Tryckanpassning: Sandra Praun

Tryckeri: Hylte Tryck AB

ISBN: 978-91-984244-0-9

BORIS PRESS, Stockholm, 2018 


Linda Bergman med förlaget Boris Press finns på plats på fotoboksmarknaden under Fotoboksdagen 10:e mars.

Plats: Hilton Slussen, Guldgränd 8. Tid: 12-22.

Program under Fotoboksdagen:

Fotoboksmarknad
För att hylla svensk fotoboksutgivning, fotografer och fotoboksförfattare öppnar Fotoboksmarknaden för första gången i samband med prisutdelningen den 10 mars. Platsen är Hilton Slussen Stockholm – där svenska fotoboksförfattare/förlag ställer ut, signerar och säljer sina böcker.

Prisutdelning
Svenska Fotobokspriset 2018 delas ut den 10 mars klockan 18:30 på Hilton Slussen Stockholm. På plats presenteras samtliga nominerade författare och deras böcker under ledning av Per Englund och Alexandra Ellis. Kerstin Wixe för samtal med de nominerade.

Fotobokssamlaren och fotografen Bruno Ehrs visar och berättar om några klassiska fotoböcker från sin samling från 1920-talet och framåt. Betydelsefulla och vackra böcker där flera av verken lett till att fotografin förändrades och gick nya vägar.

Erik Kessels har gett ut ett 50-tal fotoböcker i olika serier med framför allt återfunna bilder och curerat flera stora utställningar. Kessels medverkar som föreläsare på fotoboksdagen.

Georges Perecs The Machine by Olle Essvik: En performance och workshop som består av utskrifter, en planka och plastbitar. Välkommen att delta i en imitation som slutar i en bok. Workshopen är en del av konstprojektet The Enemies of Books.

Logga för Fotoboksdagen av Lundgren + Lindqvist.

IMG_9730.JPG